Kulturë


Tetori gjerman traditë e mrekullueshme

Presidenti i Republikës mori pjesë në ceremoninë e hapjes së ekspozitës së autores gjermane, Rosemarie Trockel, në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë. Ky aktivitet u mbajt në kuadrin e…Albanologu i shquar Robert Elsie ndahet nga jeta!

Albanologu, përkthyesi dhe studiuesi i njohur i letërsisë shqipe Rober Elsie është ndarë nga jeta pas një sëmundjeje të rëndë. Ishte I rrallë pasioni i tij për gjuhën dhe kulturën…


Dita Ndërkombëtare e Trashëgimisë Kulturore

Në Ditën Kombëtare të Kulturës, ministrja Mirela Kumbaro vizitoi Muzeun Onufri në qytetin e Beratit. Ministrja e Kulturës tha në fjalën e saj se në katër vjet është gjashtëfishuar numri…


Nga viti 1912, ekspozohen 71 vulat e shtetit shqiptar

Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave çelin ditën e hënë me 25 shtator, ekspozitën “Vula të institucioneve të shtetit shqiptar”. 71 vulat e prezantuara në…