Hirra, pija qe shperfillet por mund te kuroje nje sere semundjesh

Hirra, lengu te cilin gjyshet tona e kane perdorur dikur, sot eshte nje leng pak i njohur. Ne tregje veshtire te gjendet, por nese diku ne afersi keni hapesira ku shitet djathi apo jeni ne lidhje me dike qe prodhon sasi te medha te djathit, gjithsesi se mund ta gjeni.

Kjo eshte pjese e lengut qe mbetet nga procesi i zenies se djathit, hirra. eshte e perdorshme per shkak te vlerave te larta ushqyese dhe rregullon tretjen.

Posedon 16 lloje te proteinave, tete minerale, shtate vitamina, 23 aminoacide, 11 enzima dhe shume elemente te tjera te shendetshme.

Disa besojne se hirra posedon vlere me te larte ushqyese sa te bardhat e vezes. Nxit punen e veshkave, melçise dhe lukthit, pershpejton pastrimin e organizmit dhe largon helmet e grumbulluara.

Nese e konsumoni ne menyre te rregullt, ndihmon ne aktivizimin e shume funksioneve te trupit, e po ashtu ndihmon edhe ne shkrirjen e dhjamit shtese. Mund ta pini tri here ne dite me nga 1.5 decilitra, e nese pas disa diteve nuk ka efekte anesore, mund ta konsumoni nje liter ne dite.
Studiues si dr. Drasek dhe dr. Menkiv kane dokumentuar se si banoret e Kaukazit nuk e dine se cfare eshte tuberkulozi, kanceri apo crregullimet e zorreve.

Aktualitet

Archives