Makina e lashtë që sot kushton 1 milion euro

Automjeti daton në vitin 1921 dhe janë ndërtuar vetëm 52 si ky model. Nga këto 52, ky është i vetmi që ka mbijetuar.

Alfa G1 u eksportua në Australi menjëherë pas prodhimit. Me ekonominë italiane në vështirësi në fillim të Luftës së Parë Botërore, Alfa vendosi që t’i shiste jashtë të gjitha modelet për të përfituar sa më shumë.

Në Australi, kjo makinë u ble në ankand nga një biznesmen, i cili e përdori atë rregullisht derisa falimentoi. Por, ai refuzoi ta dorëzonte makinën e tij Alfa Romeo, të cilën ia fshehu autoriteteve dhe e futi në një fermë.

Aktualitet