Krishtlindje, Papa Francesku lutet për emigrantët

Në ditën e Krishtlindjes, Papa Francesku është lutur për emigrantët dhe i ka bërë thirrje katolikëve që të mos injorojnë gjendjen e tyre  të dëbuar nga vendi.

Papa i krahasoi ata me Marinë dhe Jozefin, duke treguar historinë biblike sesi ata udhëtuan nga Nazareti në Betlehem, por nuk gjetën vend për të qëndruar.

Shumë emigrantë, tha Papa, u detyruan të largohen nga udhëheqësit, të cilët nuk shohin asnjë problem në derdhjen e gjakut të pafajshëm.

Numri i refugjatëve në mbarë botën i tejkalon 22 milionë, me fluksin më të fundit ndërkufitar, duke u larguar nga Rohingya në Mianmar. onews

Aktualitet