Hapet në Prishtinë ekspozita “Bashkëjetesa ndërfetare-vlerë e trashëgimisë”

Në Prishtinë është hapur ekspozita “Bashkëjetesa ndërfetare-vlerë e trashëgimisë”, qëllimi i së cilës është promovimi i trashëgimisë dhe vlerave kulturore shqiptare.

Kryetari i shoqatës kulturore “Dardania”, Nol Kristaj tha ky është viti i pestë i organizimit të kësaj forme të ekspozitës.

“Këtë vit po promovojmë objektet e kultit, në dallim nga 2016 kur kemi pasur kullat, urat”, tha ai.

Përmes kësaj ekspozite, Kristaj tha se dëshirojnë të promovojnë dy vlera të objekteve fetare, vjetërsinë dhe tolerancën ndërfetare.

Ekspozita është e hapur për publikun nga 3 deri 5 shtator në sheshin Zahir Pajazi në Prishtinë.

Aktualitet