Të moshuarit duhet të ecin më shpejtë

Personat e moshës së mesme duhet që gjatë vrapimit të ecin më shpejtë në mënyrë që të qëndrojnë të shëndetshëm, bëhet e ditur në një publikim të fundit të Qendrës Publike në Angli, transmeton Indeksonline.

Kjo sipas tyre vlen nga mosha 40 vjeçare e më lartë.

Zyrtarët e organizatës u bëjnë thirrje personave mes moshës 40 dhe 60 të bëjnë ecje të rregullta me intensitet më të shpejtë.

Vetëm 10 minuta në ditë mund të ketë impakt të madh në uljen e rrezikut të vdekjeve të hershme për 15%.

Aktualitet