Këto shenja tregojnë se mëlçia nuk po funksionon siç duhet

Mëlçia është një nga organet më të mëdha të trupit dhe luan një rol të rëndësishëm në shumë procese metabolike.

Mbajtja e mëlçisë e pastër dhe e shëndetshme është një domosdoshmëri për shëndetin e përgjithshëm.

Ajo merr pjesë në procesin e tretjes së ushqimeve dhe ruajtjen e vlerave ushqyese, në largimin e toksinave nga trupi dhe një funksion i reduktuar i saj do të çonte në ndërtimin e indeve yndyrore toksike në trup.

Nëse keni këto shenja dhe ju shoqërojnë për një kohë të gjatë, atëherë mos i konsideroni si të parëndësishme, tregojnë për mosfunksionim siç duhet të mëlçisë:- Lodhje kronike- Letargji- Ankth dhe ndjenë depresioni- Probleme me tretjen- Dhimbje koke- Dhimbje kronik e muskujve- Probleme me lëkurën- Gazra- Fryrje dhe dhimbje barku- Diarre ose kapsllëk- Çekuilibër hormonal- Shtim në peshë.Duhet të keni parasysh se kjo listë e simptomave nuk është gjithë përfshirëse. Duhet të keni parasysh se si shumica e çështjeve të tjerametabolike, ndryshimet së pari duhet të vijnë në dietë. Gjithashtu zakonet që ndikojnë në shëndetin e mëlçisë duhet t’i eliminoni si alkoolin, duhanin, yndyrën, etj.

Aktualitet