Kalendari Historik!

Sulltan Fatih MehmetNë vitin 1432 ka lindur Fatih Sulltan Mehmet-i. Njihet për atë se ka çliruar Stambollin, Kostandinopojën e dikurshme.

Në mesin e ngjarjeve historike që kanë ndodhur në ditën e sotme veçohet:

Në vitin 1432: Ka lindur Fatih Sulltan Mehmet-i. Njihet për atë se ka çliruar Stambollin, Kostandinopojën e dikurshme.

Në vitin 1853: Ka lindur piktori holandez Vincent van Gogh.

Në vitin 1858: Është patentuar lapsi me gomë në krye.

Në vitin 1867: SHBA-të për 7.2 milionë dollarë blejnë Alaskën.

Në vitin 1889: John T. Reid në New York filloi orët e para të golfit në SHBA.

Në vitin 1909: Është hapur ura Queensboro, si lidhje mes lagjeve Manhattan dhe Queens të New York-ut.

Në vitin 1911: Është kryer tuneli Lotschberg në Zvicër i gjatë 13.735 metra.

Në vitin 1912: Maroku u bë protektorat francez.

Në vitin 1919: Ushtria belge okupoi Dusseldorf-in.

Në vitin 1944: Bombarduesit britanik sulmuan Nuremberg-un, në Gjermani.

Në vitin 1987: Në ankand është shitur piktura e Vincent van Gogh “Suncokoreti” për 39.7 milion dollarë.

Në vitin 2003: Në shtetin federal amerikan New York u ndalua duhanpirja në restorante dhe bare.

Aktualitet