Dita botërore e hipertensionit. Nuk do ta besoni çfarë e shkakton atë

Të gjithë e dimë se një ditë jo e shëndetshme, mungesa e ushtrimeve fizike dhe sasia e madhe e konsumimit të kripës janë faktorët kyç që shkaktojnë tension të lartë të gjakut.

Sidoqoftë, ajo çfarë nuk dimë është se në shumicën e rasteve, nuk ka shkak të definuar që rrit tensionin e gjakut  dhe në disa raste, hipertensioni shkaktohet nga probleme tjera themelore të shëndetit, transmeton Indeksonline.

Në këtë rast, shkaktar i hipertensionit mund të jetë sëmundja e veshkave, problemet endokrinologjike dhe sëmundje tjera.

Aktualitet