katër sekrete për ushqimet që s’i keni ditur

Ushqimet që i konsumojmë çdo ditë fshehin shumë mistere, që pak njerëz i dijnë.

Më poshtë gjeni disa prej këtyre fakteve që me siguri do të ju habisin edhe juve.

Specat djegës

Ngjyra e specave nuk tregon asgjë për faktin nëse speci është djegës ose jo. Këtë e tregon madhësia e specit, sa më i vogël që është speci, aq më i djegëst është.

Avokado

Avokado është frut i paparashikueshëm

Bananet

Ndoshta duket çudi dhe e pabesueshme. Mushkonjat tërhiqen nga njerëzit që sapo kanë konsmuar banane.

Graviteti

Duket se graviteti ka një sens humori dhe këtë e”përdor” sa herë që ne duam të konsumojmë një pije.

Uji në shishe

Në secilë shishe, uji është ndryshe. Nuk do të mund të gjeni asnjëherë dy shishe që e kanë ujin e njejtë.

Ngjyrosja e ushqimeve

Ngjyruesit e ushqimeve i bëjnë fëmijët hiperaktivë, sidomos ngjyra e verdhë dhe e kuqe.

Mjalti

Afati i mjaltit nuk skadon asnjëherë.

Lakra sallatë

Sallata e lakrës ju ndihmon që të humbni peshë

Çokollata

Nëse konsumoni çokollatë para ushqimit, ju do të ndiheni të ngopur  dhe nuk do të konsumoni më pak ushqim.

Sekreti më i madh i ushqimit

Ushqimi shijon më shumë natën. Gjithmonë

Aktualitet