Kush flet dy gjuhë të huaja, plaket më ngadalë

Nëse flisni më shumë se një gjuhë, kjo është gjë e mirë jo vetëm për imazhin tuaj shoqëror, por gjithashtu i bën mirë shëndetit të trurit, ka zbuluar një studim i ri. Dygjuhësia ka një efekt pozitiv në njohje tek personat e moshës së mesme. Individët, që flasin dy ose më shumë gjuhë, edhe ata që zotërojnë një gjuhë të dytë në jetën prej të rrituri, mund të ngadalësojnë procesin e plakjes. Të flasësh dy gjuhë të huaja ndikon për mirë në aftësinë konjitive dhe i sjell trurit shumë dobi.

Aktualitet