Religjion

Profeti i nderuar dhe dy grupe njerëzish

Një ditë prej ditësh, Profeti (a.s.) po hynte në xhami (në Medine). Papritur, sytë i shkuan te dy grupe të ndara, çdonjëri nga të  cilët kishte formuar një rreth. Njëri…Çfarë dobish përfiton nësë lexon libra?!

Kohët e fundit, është kthyer në debat botëror, lënia mënjane e leximit të librave. Studimt e shumta të kryera rreth kësaj tematike japin alarmin për shkak se masivisht të rinjtë,…
Irani do ti kthej Turqisë kambanën 629 vjeçare

Irani deklaroi se, kambanën 629 vjeçare, që ekspozohet në këtë vend, do t’ia kthejë kishës Shën Maria “Aziz Meryem” në rrethin Van të Turqisë. Irani deklaroi se, kambanën 629 vjeçare,…


Historia ëmbël e Mehrit

Hibba Amar, nje blogere interneti ka treguar rrefimin e saj personal lidhur me mehrin, apo dhuraten martesore. Ajo e fillon tregimin ne kete menyre: – “Kur babai im i propozoi…
RRËFIMI I MBRETIT ME ZDRUKTHËTARIN

Mbreti vendosi që zdrukthëtarin duhet dënuar me vdekje. Kur i shkoi më vonë lajmi zdrukthëtarit nga frika e madhe nuk e zinte gjumi tanë natën. Gruaja e tij i tha:…