Kulturë

Lumturohen 38 Martirë të klerit katolik

38 Martirë të klerit katolik, të pushkatuar nga regjimi komunist në Shqipëri në vitet 1945-1974 për shkak të besimit në fe, u Lumturuan të shtunën nga Vatikani, në një meshë…
I jepet lamtumira e fundit Teodor Laços

Lamtumira e fundit shkrimtarit, skenaristit, politikanit Teodor Laço iu dha në Ministrinë e Kulturës në ndërtesën e ish Kinostudio “Shqipëria e Re”, ku shërbeu për gjashtë vite si përgjegjës i…NE 85 VJET MBI 60 VITE KRIJIMTARI

Ne 85 vjetorit te ditëlindjes se shkrimtarit dhe dramaturgut te mirënjohur Fadil Kraja, i kane kushtua një mbrëmje letrare, Biblioteka “Marin Barleti” dhe Shoqata e Shkrimtareve Shkodër. Mbi 60 vite…Kulturë BBC flet për Marubin

Ekspozita me fotot më të bukura të fondit të vyer të Marubit në Amsterdam ka tërhequr vëmendjen e mediave të huaja. BBC ka publikuar një dokumentar ku kuratorja e ekspozitës…