Shëndet

Ushqimet që mbrojnë dhëmbët tuaj

Mirëmbajtja e dhëmbëve ka një rëndësi të veçantë për shëndetin dhe anën estetike të çdo personi. Ushqimi luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e dhëmbëve dhe ushqimet e mëposhtme…
Temperaturat e larta, si të mbrojmë fëmijët

I nxehti ka ardhur dhe ata që e vuajnë më shumë janë padiskutim fëmijët. Të vegjëlit, veçanërisht të sapolindurit, e kanë vështirë të përshtaten me temperatura e larta, në krahasim…Si të mbrohemi nga temperaturat e larta?

Masat e rekomanduara mbrojtëse për shëndetin e personave të moshuar, veçanërisht për të moshuarit me sëmundje kardiovaskulare dhe sëmundje tjera kronike janë: -Personat e moshuar nuk duhet të ekspozohen në…
Të jesh shofer, ja si ndikon në shëndet

Një studim i fundit i kryer në Mbretërinë e Bashkuar tregon se personat që drejtojnë makinën për më shumë se një orë në ditë, kanë më shumë gjasa të shtojnë…


Si të ushqehemi në Ramazan?

Më poshtë vijojnë disa rekomandime mbi mënyrën e të ushqyerit gjatë muajit të Ramazanit. Në kuadër të muajit të Ramazanit, Instituti i Shëndetit Publik në Shqipëri ka dhënë disa rekomandime…