Shëndet

A është vrapimi i dëmshëm për nyejt?

Qoftë nëse jeni duke ushtruar për një garë vrapimi apo thjesht e bëni për të mirëmbajtur formën e trupit, frika se kjo do të ketë ndikim të keq në nyej,…


A mund të shkaktojë akullorja dhimbjen e fytit?

Akullorja mund të shkaktojë gërvishtje në fut, mirëpo nuk është ftohje, por pasojë e ngushtimit të enëve të gjakut nën ndikimin e të ftohtit. Akullorja nuk shkakton ftohjen, por mund…


Shenjat e para të kancerit shfaqen në duar

Sipas disa shkencëtarëve britanikë, shenjat e para të kancerit shfaqen në duar. Zakonisht ata shfaqen në formën e çarjeve apo ënjtjeve, ndërsa lëkura bëhet e ashpër. Shumica e njerëzve i…


Kaçkavalli i dobishëm për shëndetin kardiovaskular

Madje ndikon në rritjen e kolesterolit të mirë, që konsiderohet që është aleat i shëndetit kardiovaskular. Ky është përfundimi i një studimi të publikuar në “American Journal of Clinical Nutrition”…


Ushqimet qe pastrojne organizmin tone

Kjo eshte nje liste me ushqime qe kane funksione te ndryshme, por te gjitha se bashku pastrojne trupin. Angjinarja: ndihmon per te normalizuar vlerat e kolesterolit dhe triglicerides. Luan rol…
Boronica “lufton” fryerjet në stomak

Shumë njerëz vuajnë nga problemet me fryrjen e stomakut dhe për këtë arsye përdorin medikamente të ndryshme. Megjithatë ka produkte tërësisht natyrale, të cilat janë mjaft të mira në mënjanimin…