Shëndet

Femrat që punojnë natën rrezikohen nga kanceri

Femrat, të cilat herë pas herë punojnë edhe në ndërrime të natës, kanë rrezik më të madh nga krijimi i kancerit të gjirit, veçanërisht nëse janë tipi i mëngjesit. Shkencëtarët…Aleatët natyrorë të metabolizmit

Uji dhe toka, sipas mjekësisë tradicionale kineze, janë elementët e domosdoshëm për shndërrimin dimëror të organizmit: kjo traditë e vjetër kulturore thekson për shembull se i ftohti i than indet…


Dalja e dhëmbëve të para të bebes

Rreth muajve gjashtë, shtatë të jetës (mund të ndodhë më shpejt, ose më vonë, e rëndësishme është të mos humbet durimi) fillojnë të dalin dhëmbët e parë të foshnjave; zakonisht…Dobia e lëngut të domates për organizmin

Lëngu i domateve është shumë i dobishëm për organizmin. Ai përmban acide që duhen për procese të nevojshme metabolike. Fatkeqësisht, ne zakonisht e konsumomë atë nga shishe të gatshme të blera…


Rreziku që vjen nga ushqimet “Fast Food”

Ushqimet “fast food” ndalojnë zhvillimin e trurit të fëmijëve duke rritur mundësitë e zhvillimit të sëmundjes mendore të Alzheimer. Sipas një studimi të publikuar në revistën shkencore të Psikiatrisë, sasia e…


Disa fakte mbi sindromën Down

1. Individët me sindromën Down kanë 47 kromozome në vend të 46 kromozomeve që kanë individët pa këtë sindrome. Si ndodh kjo? Ata kanë një kopje shtesë të kromozomit te…